Godt nytt år!

Saker til vårens sameiermøte - Frist 6. februar
Vårens sameiermøte avholdes kantinen hos Selvaag i Lørenveien 22 onsdag 11.03.09. kl 18.00.

Styret må få forslag til saker som er relevante for sameiermøtet innen fredag 6.2; dvs. saker knyttet til sameiets drift og ivaretakelse av fellesområdet og eventuelt miljømessige saker som angår alle. Styret vurderer hvilke saker som hører hjemme på dette møtet.

Styreleder og 3 styremedlemmer er på valg. 3 av styrets medlemmer stiller til gjenvalg. Sameiere som har lyst til å gjøre en innsats for fellesskapet oppfordres til å melde sin interesse til styret eller til valgkomiteen ved Anne Marit Hafstad i nr 10 a og Erik Oshlo-Winter i 8b. Det er ønskelig med kompetanse i økonomi og/eller jus eller tidligere styreerfaring.

Parkering
Vi minner om at sameiere og leietakere skal parkerer bilene(e) sin(e) i garasjen slik at plasser opp er for besøkende som kan stå der i 48 timer med synlig parkeringstillatelse. Parkering utover dette eller regelmessig parkering ute selv om det er en dag eller to i mellom hver gang krever egen tillatelse som kan fås med begrunnelse hos styret. Det er nå nye tillatelser som gjelder fra 2009. Styret har inngått avtale med et firma for borttauing av biler som står parkert utover fastsatt tid.

Angående innbrudd på bakkenivå og sikkerhet
Styret har vurdert innspill om lys på "Fjellveggen” (gangveien bak husene) og bl.a. bedt om tilbud fra Wiig som stod for alle elektriske installasjoner i sameiet. De vil ikke gi pristilbud fordi arbeidet med fremlegging av kabler, montering av lamper osv er meget omfattende. Styret har derfor konsentrert seg om å finne tiltak som den enkelte sameier kan iverksette for å sikre egen bolig. Alle boliger som ligger på bakkenivå, også de i A-oppganger er mer utsatt for innbrudd/innbruddsforsøk enn de som ligger i 2. etg og høyere. Det har også vært innbrudd i leiligheter i A-oppganger, det ene nylig. Styret kan ikke påta seg ansvar for å sikre den enkelte leilighet mot innbrudd. Det er den enkeltes ansvar. Styrets ansvar er på best mulig måte å sikre fellesarealene, bl.a. ved videoovervåking av inn- og utkjøring til garasjen. Styret har fått informasjon om at flere sameiere har installert alarm, sikret terrassedør med beslag og at det i 14B er det montert impulsstyrt lys på terrassen. Hvis alle sameiere i de laveste etasjene har på lys på terrassene sine på begge sider, vil det også hjelpe til å belyse området.
Disse tiltakene vil effektiv sikre boligen og sørge for at tyvene søker seg til andre steder med dårlig sikring. Politiet opplyser at det for tiden er mange tilsvarende innbrudd i Oslo.

Planendring for ”komposttomten”
Omsorgsbygg utreder nå mulighet for å bygge barnehage på komposttomten. Det kan se ut som de foreslår å redusere friområdet fra ca. 20 til 5 meter mot sameiets tomt. Styret vil undersøke dette og eventuelt skrive et brev vedrørende saken. http://web102881.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?mode=all&caseno=200812735

Ad innboforsikring og krav til sikkerhetslåser
Styret gjør beboere oppmerksomme på at enkelte forsikringsselskaper forlanger i sin innboforsikring at ”Alle leilighetens ytterdører også veranda-/og terrassedører skal ha ekstra forsikringsgodkjente sikkerhetslåser montert og i bruk”.

Lås med sylinder og nøkkel er de eneste forsikringsgodkjente sikkerhetslåser ifølge noen forsikringselskaper. Ifølge Selvaag Kundeservice prosjekteres det med sylinderlås og nøkkel kun i første etasjene. Det er en frivillig sak for beboere i øvre etasjene å anskaffe seg dette. Ønsker man å gjøre det, kan man henvende seg til: NorDan AS ved Tone Rasmussen Alfasetvn 1 (inngang Industriveien bak Jysk) 0668 Oslo, Tlf 46620292, Mail: tone.rasmussen@nordan.no

De delene man må anskaffe er:
1 stk håndtak/beslag for sylinderlås med 3 skruehull nr 300KL
1 stk ASSA SLD sylinderlås med 3 nøkler for innvendig bruk
1 pakke med 1 stk sikkerhetsplate, 2 lange skruer, 2 stk sylinderforlengere
Komplett pris pr stk ca kr 500 inkl mva.
Si fra at du kommer fra Sogn Terrasse.

Låsene kan også kjøpes andre steder f. eks. hos Trio Ving. Dette kan lett monteres av en nevedyktig person alternativt kan man benytte seg av en montør som NorDan anbefaler. Ta i så fall kontakt med Kjell Arne Bratvold tlf 41317865, mail kabratvold@c2i.net. Man kan også bruke andre låsesmeder til montering hvis ønskelig.

Heisene
Noen sameiere har opplevd å bli sittende fast i heisen. Når man bruker telefonen i heisen får man kontakt med en dansk alarmsentral. Selv om man ikke opplever at den som er i andre enden forstår, så sendes det beskjed umiddelbart og er det elektronisk overvåking slik at OTIS ser på sine egne skjermer hvor det er stans.

Likevel kan det ta tid før de som skal hjelpe sameier ut kommer til stedet, avhengig av hvor de befinner seg når de blir kontaktet og trafikksituasjonen, og denne tiden kan oppleves ekstra lang for den som sitter i heisen. Men vit da at hjelp er underveis.

Ellers vil vi oppfordre alle til å behandle heisene forsiktig. Dørene må ikke holdes igjen fysisk. Kommer man med mange poser/store ting så pass på at de ikke berører dørene, da disse lett kommer ut av posisjon som forårsaker stans. Lån nøkkel som kan holde døren åpen mens man laster inn i heisen hvis det er mye som skal ut/inn.

 Vedrørende gassavregning
Styret oversendte en fullstendig oversikt til Selvaag som skulle danne grunnlaget for faktureringen. Denne inneholdt forrige målerstand, avlest målerstand for 2008, og akonto beløp. Dessverre tok ikke Selvaag med denne informasjonen i fakturaene. Dette beklager vi. Vi har signalisert ovenfor Selvaag at fakturaene er mangelfulle. Vi beklager også at det har sneket seg inn noen få feil. Styret vil vurdere å gi dette oppdraget til et firma som har dette som spesialområde. Dette vil medføre ekstrakostnader for sameiere med gasspeis.

Med vennlig hilsen
Styret Sogn Terrasse Boligsameie