Lekkasjene i garasjen - arbeidet starter onsdag 15.oktober
Det vil bli satt i gang nye omfattende arbeider for å reparere membranen over garasjen mellom nr 10 og nr 12.

Selvaag har prøvd å finne løsninger som i liten grad ville belaste sameierne og foreslo 2 løsninger for styret. Den ene løsningen er konservativ og innebærer å grave opp, ta ned deler av muren og legge ny membran.

Det andre er installasjon av pulserende elektroosmoseanlegg med pulserende 12 volts likestrøm v/ firma Elektropulsteknologier AS. På innsiden av muren bores inn spesialelektroder (positiv pol). De utvendige elektrodene (negativ pol) monteres ved å bore hull gjennom konstruksjonen fra innsiden og ut i grunnen, eller dette kan gjøres fra utsiden. Alt er koblet til en styringsenhet. Den sender ut pulser etter et patentert mønster. Vannmolekylenes vandring styres ved å lade dem opp elektrisk. I løpet av 1-2 måneder er muren tørr. Den vil holde seg tørr i årevis - så lenge det er strøm på anlegget. Alt arbeid gjøres fra innsiden. Selvaag ville hvis sameiet ønsket denne løsningen bekoste dette systemet og også betale driftskostnader i 10 år som er stipulert til ca. 9000 per år. Deretter vil sameiet måtte overta kostnadene.

Styret har etter grundig vurdering besluttet å velge den konservative løsningen; dvs at garasjen tettes slik at sameiet får den leveransen sameiet opprinnelig skulle hatt. Styret har også konkludert med at det også ville være usikkerhet knyttet til fremtiden med dette systemet siden det bare er et firma som leverer denne type installasjon i Norge. Selvaag har ingen tidligere erfaring med denne type system.

Selvaag holder nå på å utarbeide en plan for utbedringen og vil sette i gang onsdag 15.oktober.

Styret beklager den ulempen dette igjen vil medføre for sameierne.

Grøntkomite
Flere har meldt seg til grøntkomiteen. Bare si ifra til nestleder i styret Ove-Henning Morthen (9599 9201) hvis du også vil være med. 15 sameiere møtte på kort varsel til dugnaden den 17.9. Takk for innsats. Det er fortsatt behov for luking i sandkassene, så de som har lyst til å ta i et tak kan bare gjøre det. Til våren planlegges det regelmssige ”grønne dager”, slik at de som liker hagearbeid har felles dager å møtes på.

Uteområdene og lekeområder
Arbeidet med oppgradering av uteområdet langs Klaus Torgårdsvei fra garasjen og nordover vil igangsettes i nærmeste fremtid. I høst vil alt grunnarbeide utføres. Nyplanting og tilsåing av gress vil bli utført til våren.

Brannøvelse 22. oktober
Det vil bli gjennomført en brannøvelse. Vi oppfordrer alle til å gå ut, bortsette fra de som har en bevegelseshemming. Vi gjør oppmerksom på at heisene vil stå når alarmen går.

Innbrudd på bakkenivå
Styret vil oppfordre sameiere som bor slik at man kan bryte seg inn i leiligheten fra bakkenivå å anskaffe alarm koblet til vaktsentral. Det har senest siste uke vært innbrudd hos en sameier der elektronisk utstyr og flatskjerm
etc ble stjålet og et annet forsøk på innbrudd. Vi har også tidligere hatt noen innbrudd av denne typen.

Reparasjon av gjerdene
Skadene i gjerdene nr 8, nr 6 og ved trafostasjoen vil bli reparert i uke 44-45.

Heisene
Følgende personer har heisnøkkel:


6a: Marit og Aslak Tonna, 5 etg
6b: Hilde Eide, 8 etg
8a: Trond Sivertsen 5 etg
10a: Per Eivind Larsen, 3 etg
10b: Anne Røberg, 6 etg
12a: Yngvar Veiborg, 5 etg
12b: Erik Øverland, 3 etg
16a: Astrid Amundsen, 4 etg
16b: Ewa Freund, 5 etg


Det mangler fortsatt kontaktpersoner i 8b, 14a, 14b. Fint hvis noen kunne melde seg.

Navneskilt på postkasser, ringeklokker og inngangsdører
Styret minner om at skiltene skal følge sameiets policy på dette. Det skal være et maskinelt hvitt navneskilt med sort trykket skrift som passer i åpningen på innsiden av postkassedøren (9,3 cm x 5,7 cm). Skiltene kan bl.a. bestilles hos Jernia på Ullevål Stadion som har informasjon om størrelsen. Bare oppgi at du bor i Sogn Terrasse. Det tar ca. en drøy uke for levering. Du trenger 2 navneskilt til ringeklokker hvis du bor i A oppgang og 3 hvis du bor i B. De som har andre type merking, papirlapper etc. gjøres oppmerksom på at disse vil bli fjernet. Også de som leier leilighet her må følge disse bestemmelsene.

NB! Inngangsdørene til leiligheten må også ha navneskilt eller merkes med seksjonsnummer.

Utskifting av kjøkkenvifter
I den senere til har det vært noe diskusjon rundt utskifting av kjøkkenvifter på nettsiden. Flott at en sameier har funnet en løsning og delt den med andre interesserte. Styret ser det ikke som en relevant oppgave for styret å innhente noe anbud på dette da vi antar det er relativt få sameiere som dette vil være aktuelt for. Men det er selvfølgelig fritt fram for at sameiere som ønsker å gå sammen om dette for å prøve å forhandle frem et godt tilbud kan gjøre det på eget initiativ.

Med vennlig hilsen
Styret Sogn Terrasse Boligsameie