Lekkasjene i garasjen
Jens Andersen fra Kundeservice Selvaag har informert om at progresjon er avhengig av pent vær når membranen som skal ligge under mur og ut over betongkant skal sveises. Det er også vanskelig å få taktekker som har andre oppgaver til plassen på de dagene det vær for tekking pga andre oppgaver dette firmaet har. Selvaag har valgt en annen løsning for tettingen av muren, som medfører at de ikke trenger å demontere hele muren. Arbeidet tar da noe lengre tid, men Selvaag tror resultatet blir bedre og at det er mer kostnadseffektivt. Dette betyr i praksis at deler av muren demonteres for så og tekkes, og mures opp igjen. For deretter å gå videre på muren for samme prosedyre. De kan ikke angi eksakt dato for ferdigstillelse fordi den er væravhengig. Det eneste som etter deres plan vil gjenstå av arbeider til våren, er utlegging av gressplen.

Økning i fellesutgifter fra 1.1.2009
På grunn av generell prisøkning og forventet økning både i strømutgifter og kommunale avgifter har styret funnet det nødvendig å øke fellesutgiftene med 9,2 % og månedlig Canal Digital utgift med kr 5,- for å opprettholde den gode likviditeten sameiet nå har. Sameierne vil motta betalingsblanketter fra Selvaag med det første.

Canal Digital
Styret har hatt evaluering av overgang til CD og ble også orientert om sameiets KOMPLETT-avtale med Canal Digital ved salgsjef Jørgen Aril Jensen. Denne avtalen sørger for at samtlige boenheter har fri dekoderleie (Digital HD-Dekoder), fri modemleie, fri internett (Mini komplett) og tilgang til ’Mine 2 Favoritter komplett’ (to valgfrie tv-kanaler fra programpakken ’Mine Favoritter’). Verd å nevne herunder er at vår komplett-avtale gjør det gunstig å oppgradere fra Digital HD-Dekoder (standard) til HD PVR-dekoder (gjør det mulig å lagre opptak av sendinger på egen harddisk, pause direktesendinger samt spole tilbake og se noe om igjen). Hør med Canal Digitals kundeservice for gjeldende satser; opplys da om at henvendelsen faller innenfor sameiets komplett-avtale med Canal Digital. Jørgensen anbefalte også de som har høyhastighets bredbåndavtale med andre leverandører å sjekke mot de priser de kan tilby som er meget gunstig for KOMPLETT-kunder. Styret ber om at alle henvendelser vedrørende bredbånd og bredbåndstelefoni, samt Digital-tv/HDTV gjøres til Canal Digitals kundeservice på telefon 06090 (Åpningstider: mandag-fredag 08.00-23.00, lørdag 10.00-18.00). I tillegg kan henvendelser gjøres via Canal Digitals internettsider – www.canaldigital.no. Her er det også mulig å opprette egen brukerkonto for å sjekke faktura, bestille tjenester og få svar på tekniske spørsmål med mer. Styrets kontaktperson overfor Canal Digital er Trond Sivertsen 8a.

Uteområdene og innkjørsel
Styret håper at sameierne er fornøyd med oppgraderingen av grøntområdet nord for innkjørselen og kantsten både mot Klaus Torgårdsvei og inn mot egen vei, og at inn kjørselen er blitt noe bredere. Det gjenstår planting av 2 større trær til våren.

Brannsikkerhet – Husk å skifte batteri i brannvarsleren!
Styret vil nok en gang informere om at klokkene i oppgangene er testet og at lyden er i følge forskriftene. Anlegget var dessverre rammet av lynnedslag på sensommeren slik at flere klokkekurser har vært ute av drift. Dette er nå reparert, og brannøvelsen var en test av hele anlegget etter reparasjonen. Hvis man hører klokken dårlig inne, så må man selv ta kontakt med hjelpemiddelsentralen for å få installert kobling til ringeklokken. Vi vil også minne om at leiligheten er en branncelle i seg selv, og den beste beskyttelsen man har er en brann/røkvarsler inne i leiligheten. Derfor - husk å skifte batteri.

Innbrudd på bakkenivå og sikkerhet
Innbruddene fortsetter dessverre, det er særlig i helgene dette skjer, enten natt til lørdag eller søndag. Sameiere som vil montere alarm knyttet til sentral hos G4S får 50 kroner i rabatt per måned når de sier hvor de bor. Styret har også drøftet om det skulle monteres bevegelsesstyrt lys på gavlveggene. Dette vil bli meget kostbart, effekten er tvilsom og andre sameiere kan bli plaget av dette. Styret anbefaler derfor at den enkelte sameier monterer et bevegelsesstyrt lys på egen terrasse. I tillegg vil vi anbefale å sikre døren bedre. Den er lett å bryte opp.

Vårens sameiermøte vil bli avhold i begynnelsen av mars
Styret ønsker at møtet blir holdt så snart årsregnskapet er klart. Fristen for å melde saker kommer i et eget brev senere, men det er jo bare å begynne å tenke gjennom saker som man ønsker behandlet på sameiermøtet. Videre er det behov for nytt mannskap, og særlig kvinner. Valgkomiteen vil også begynne sitt arbeide med en gang på nyåret.

Årets gassavregning
Peisservice er gjennomført og årets gassavregning er rett rundt hjørnet. De som har annen peis må lever dokumentasjon på service til styret.

Styret vil ønske alle i Sogn Terrasse en riktig koselig adventstid!

Med vennlig hilsen
Styret Sogn Terrasse Boligsameie