Representanter for styret har vært i møte med Eiendoms- og byfornyelsesetaten i kommunen den 05.10.09 angående tomten mellom Yrkesskolen og Bertil O Steen.
Området, som gjennom flere år har gitt oss store støy- og støvplager, vil sannsynligvis bli lagt inn under Yrkesskole-tomten når denne nedlegges i ca 2013. Det foreligger allerede forskjellige planer for området og alle kan følge med i saksgangen på kommunens nettside.

Utleie vil således fortsette frem til en endelig avgjørelse foreligger. Området er for tiden leid ut til ISS for snørydningsmaskiner og til EB gass. Hvem som skal leie tomten nærmest Bertil O Steen er foreløpig ikke bestemt. Vi fikk forståelse for våre plager ang. støy og etaten lovet å ta hensyn ved valg av nye leietagere. Vi håper således at vi går roligere tider i møte. Hvis vi forsatt blir plaget av støy (f.eks fra snørydningstraktorer til vinteren) ber vi om at beboerne skriver tidspunkt og type aktivitet og sende det til styret via Eva Staalstrøm på mail (mstaalst@online.no), tlf (98813998) eller i postkasse (6a). Vi vil så sende disse samlet til Knut Hammervold i bydelen.

Brev fra Knut Hammervold (spesialkonsulent plan og miljø)i Bydel Nordre Aker til Styret i Sogn terrasse:

Etter at både dere og bydelsoverlegen har protestert overfor utleier, etat for Byutvikling (EBY) på den virksomheten som har vært drevet fra tomten over flere år, forventes det at det tas hensyn til protestene når nye avtaler skal inngås. Fra vår side kommer vi til å forfølge ethvert tilløp til å bruke tomta til støyende arbeider ut over vanlig dagtid, 07.00-19.00. ISS har ikke fått noen tillatelser til nattarbeid, og en slik søknad vil ha små muligheter til å bli innvilget. På dagtid gjelder de høyeste støygrensene, og da skal det mye til av byggestøy for at overskridelser skjer. På kveldstid senkes grensene med 5dB, det kan høres lite ut, men representerer mer enn en halvering, og da vil mange aktiviteter kunne utelykkes. Bruk av traktorer over tid vil med stor sannsynlighet krenke støyreglene, men dette bør nok helst måles i det enkelte tilfelle. I nattperioden, kl. 23.00-07.00, er grensene for støy svært lave, og følgelig vil mange typer aktiviteter være utelukket. Oppvarmingssted for mange traktorer vil med stor sannynlighet langt overskride støygrensene. Vi har bedt EBY om å bli informert om framtidige leietakere, dette har de vel bare omtrentlig signalisert vilje til å etterkomme. Under enhver omstendighet vil vi være avhengig av klager fra dere som beboere på konkrete støyhendelser- hva slags støy, hvilken tid på døgnet, og hvilke konsekvenser hadde støyen på dere som beboere. Jo mer konkret klagen er, jo lettere blir det for oss å følge den opp, og jo flere klager jo bedre. Når det foreligger klager kontakter vi den som er ansvarlig for støyen, informerer om gjeldende støygrenser og tidspunkter, og varsler samtidig at ved påfølgende klager vil det bli igangsatt sak mot Bydelsutvalget med sikte på å vedta begrensende tiltak på virksomheten. I ytterst fall kan virksomheten komme til å måtte opphøre. Dette er sterke virkemidler, og hittil har Bydelsoverlegen ikke opplevd at dette ikke har blitt imøtekommet. Vil håpe og tro at de protestene som er avlevert, fra dere og Bydelsoverlegen, vil komme til å ha forebyggende effekt, men om så ikke skjer skal vi være klart til å aksjonere så snart det foreligger konkrete klager på virksomheten.